ИНФОРМАЦИЯ ЗА СВЕТОВНИТЕ ЛЕТНИ ИГРИ
НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС ШАНХАЙ’ 2007

На 02 октомври 2007 година официалната церемония по откриването на Световните игри импулсира 80 000 семейства, приятели, доброволци и зрители с интелектуални затруднения със своето послание „ХАРМОНИЯТА: ОБЩАТА МЕЧТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО”, споделено по време на 4 часовото шоу от артисти на световно ниво като Боно, Бон Джоуви, Ланг Ланг, Шакира, Елтон Джон, Бойонс, Йо Йо Ма, Ли Унаг Хум и Алиша Кейс и от световни личности като Арнолд Шварцнегер (член на Управителния съвет на Спешъл Олимпикс Интернешенъл), Брус Уилис, Джанк Зуи, Коли Фарел, Джеки Чан и Ева Мендес.

Както сподели председателят на Спешъл Олимпикс д-р Тимоти Шрайвър: “Предстоящото събитие – Световните летни Спешъл Олимпикс игри’2007. в Шанхай няма да бъдат просто едно зрелищно събитие. Те са исторически. Те ще демонстрират пред света възможностите и постиженията на хората с интелектуални затруднения и ще дадат един нов световен пример за отношение на Приемане.”

Мотото на Световните летни игри’ 2007 – “Аз знам Аз мога” – носи истинския дух, същност и отдаденост на атлетите на Спешъл Олимпикс. Наред със състезанията, Световните игри’ 2007 ще предложат и много други събития в посока на промяна на обществените нагласи към над 190 милиона хора по света с интелектуални затруднения – промяна към разбиране, приемане и включване.

Световният младежки форум ще представи вижданията на много млади хора и техните идеи за включване на нови младежи в на Спешъл Олимпикс движението.

В рамките на програмата „Здрави Атлети” Спешъл Олимпикс ще организира здравен скрийниг на атлети, участници в Световните игри’2007, за да подпомогне усилията за подобряване на здравната грижа за хора с интелектуални затруднения.

Визията на Световните игри’2007: Аз знам Аз могадемонстрация на индивидуалните способности на хората с интелектуални затруднения в световен мащаб и представяне на техните различия. Световните игри’2007 са насърчение за атлетите на Спешъл Олимпикс да прескочат всякакви географски, национални, политически, полови, възрастови, културни и религиозни граници. В общата надпревара за постижения споделената победа ще създаде възможно най-много моменти на близост. Духът на споделяне ще се усети в спортната игра, в доброволчеството, по трибуните сред зрителите и семействата, по света. Спешъл Олимпикс е за близостта. Между всички хора. Заедно можем да се научим да възприемаме всеки един от нас.

Нека представим на обществото и света, че ние в Спешъл Олимпикс сме сплотени около ценностите на разбирането, приемането и включването.

За повече и текуща информация за Световните летни Спешъл Олимпикс игри’2007 може да посетите:www.2007specialolympics.com